Andekuier

belevenissen van een wandelende tak

collage paddestoelen met enkele toetjes

Jacobspad : van Brummen naar De Steeg

Na een lange, gedwongen rustpauze hebben we vandaag, 11 juni 2018, de route weer opgepakt.

We hadden de reis vorige keer afgebroken in Brummen. We reizen met bus en trein naar Brummen en dan moeten we dwars door Brummen de route weer zien te vinden. Als we de route naar het veerpont van Brummen naar Bronkhorst maar vinden, moet het goed komen. Toch moeten we onderweg een keertje vragen, want kennelijk vindt men één verwijsbord wel genoeg en moet je je vervolgens maar zien te redden.

De route brengt ons vandaag dus allereerst via het pont over de IJssel naar Bronkhorst. Dit stadje is al meer dan 1000 jaar oud.  Een deel van Bronkhorst is aangewezen als rijksbeschermd gezicht. De plaats telt 38 rijksmonumenten waaronder een joodse begraafplaats.  Daarna langs schouwpaden en enkele kilometers vóór Doesburg zien we de IJssel weer. 

Doesburg is een oude Hanzestad, destijds strategisch gelegen op de kruising van IJssel en Oude IJssel, een zijtak van de Rijn. Er zijn heel historische panden bewaard gebleven in deze stad, die in 1237 stadsrechten kreeg.

Daarna is het nog 7 km tot onze tijdelijke verblijfplaats op de camping in De Steeg.  Ons fotoverslag zie je HIER

Hoogeveense Keientocht 19 mei 2018

Zaterdag 19 mei 2018 : voor de eerste maal de Hoogeveense Keientocht met afstanden van  10, 20, 30 en 40 km. 

Zelfde organisatie als de mini-Afrikaloop, en dus prima bepijlde route en pauze-locaties onderweg. Alleen een nieuwe startlocatie.

We mogen genieten van een afwisselende route , en hoewel we de omgeving redelijk denken te kennen, is het de organisatie gelukt om voor ons  onbekende paden in de route op te nemen.  Omdat we toch wel weer een beetje op gang moeten komen, kiezen we vandaag voor de 20 km. 

Organisatie bedankt voor een geslaagde wandeldag. Ons fotoverslag is te vindt je HIER 

        

 

Dalfsen Midwinterhoornwandeling 29 dec 2017

2017 is voor ons een jaar geweest waar nogal het nodige gepasseerd is.

Onze grote hobby heeft daardoor een hele lange tijd nagenoeg stil gelegen. 

 

Enkele weken geleden hebben we al een 10 km kunnen lopen en langzaamaan willen we proberen om het aantal wandelkilometers weer wat uit te breiden.

 Vandaag (29 dec ) en morgen organiseert wv Dalfsen de traditionele Midwinterhoornwandeling over afstanden van 8, 13 en 20 km.

20 km zit er voor ons nog niet in , maar 13 km kan misschien ? 

Bij de inschrijving slaat de vertwijfeling echter toe. We besluiten om  onderweg de keuze te maken.  Het wandelen gaat lekker en dus wordt het toch de 13 km.  Hoewel het onderweg zwaar was , is het achteraf niet tegen gevallen.                   

Kortom het wandelplezier begint langzaam weer terug te komen

Het fotoverslag van deze dag is HIER te zien 

 

 

 

Hoogeveen : Weidebliktocht 10 mrt 2018

Na een late winter is het de afgelopen week toch eindelijk voorjaar geworden.  De temperaturen lokken deze week  om naar buiten te gaan.  Dat heb ik (K) dan ook maar gedaan, een keer 5 km en later 8 km gewandeld. Maar de knie wil nog steeds niet meewerken. Pijn  bij iedere stap , maar die is er ook als ik niets doe. 

 10 maart 2018 : wijkvereniging De Weide in Hoogeveen organiseert voor de 6e maal de Weidebliktocht. Er is een 10 km-route ..

Wel lang getwijfeld ... wel doen/niet doen. Op vrijdagmiddag zagen we de route-bepijlers bezig , vlakbij, in het Zuiderpark. Voor ons zullen het alleen maar  bekende paden zijn. Maar wanneer het niet gaat met de knie, is er ook de mogelijkheid om de kortste weg naar huis te nemen.  We doen het dus...

Onderweg was het pittig, ook flink warm,  na afloop moe, maar toch ben ik blij dat ik het gedaan heb. Nu nog even afwachten of de knie ook reageert.   Gelukkig ook een beetje tijd gehad om onderweg foto's te maken, het fotoverslag staat HIER

De Krim : Dorpsloop 16 december 2017

 

Na een lange, gedwongen rustperiode willen we vandaag, 16 december 2017, de wandeldraad weer oppakken.

Omdat we zo lange tijd niet hebben gewandeld starten we maar met een 10 kilometer.  Best spannend,  je weet niet of en hoe je lichaam en je geest zullen reageren.   Lichamelijk is het niet tegengevallen, geestelijk deed het meer dan verwacht ....

In De Krim is vandaag de Dorpsloop geörganiseerd.  Het fotoverslag is te zien door op deze link te klikken