Andekuier

belevenissen van een wandelende tak

Emmen: 20e Angelslotocht 3 mei 2014

 

Emmen : Angelslotocht 3 mei 2014

 

Voor fotoverslag : klik HIER

 

    

 

Dit wordt onze 1e 40-km tocht van dit jaar. We willen daar toch even aan proeven omdat we over niet al te lange tijd enkele meerdaagses willen wandelen. Wandelvereniging Bargermarke uit Emmen organiseert vandaag de 20e Angelsotocht.

Onder prachtige weersomstandigheden kregen we een hele mooie route voorgeschoteld. Deze keer zonder haperingen onderweg, de bepijling was weer ouderwets goed. Bargermarke bedankt.. 

De route van vandaag ging voor het grootse deel door het Veenland Oosterbos, een bijzonder mooi gebied. Het Oosterbos is een restant van het vroegere Bourtangermoeras. Sinds 2013 wordt dit bos doorkruist door het Koning Willem Alexanderkanaal.

 

Over de rustlocatie, nà 11en 20 km,  en  is ook wel iets bijzonders te melden. Die was bij Rariteitenkabinet Collectie Brands in Nieuw Dodrecht. Hier woonde vroeger een echte verzamelar, Jans Brands. Gedurende 65 jaar verzamelde hij alles wat los en vast zit. Als kind zag hij het bijzondere van alledaagse dingen en wat anderen zouden weggooien bewaarde hij. 

Het nodigt echt uit om later nog eens te gaan bezoeken !!!!!!!!

 

Een groot deel van de route hield Gré ons gezelschap en bij de laatste rust was ook Jeannet neergestreken, ook zij was deelgenoot van een bijzonder geslaagde wandeldag. Verbaasd als we waren komen we er achter dat we dorpsgenoten zijn......