Andekuier

belevenissen van een wandelende tak

IJhorst -SWOS 8e Zwartedennentocht 23 mrt 2013

 

23 maart 2013 heeft SWOS weer een route uitgestippeld met als vertrekpunt cafe ’t Vosje in IJhorst

 IJhorst is gelegen in het Reestdalgebied op de grens van Overijssel en Drenthe     Fotoverslag ? klik HIER

Volgens de weersvoorspellingen zou het vandaag een koude dag worden. En dat klopte maar wat goed, zoals ook blijkt uit onderstaand krantenbericht :

 

Het voelde zaterdagochtend als -15 graden

DE BILT - 

In het noordelijk deel van Nederland zakte de gevoelstemperatuur zaterdagmorgen naar -15 graden Celsius. De oorzaak van de snijdende kou is een combinatie van harde wind en een temperatuur rond het vriespunt.

Volgens het KNMI komt het gemiddeld maar zo'n drie keer per jaar voor dat de gevoelstemperatuur onder de min 15 graden zakt, en dat dit eind maart gebeurt is helemaal bijzonder, zegt een woordvoerder van het instituut.

 

In de loop van de week hadden wij al besloten om vandaag maar geen 40 km te lopen.

Bij het inschrijven hoorde we dat de route van de 30 km voor een  gedeelte over open terrein zou gaan en  daarom hebben we  er maar voor gekozen om het vandaag bij 20 km te laten.

De route ging vandaag heel  veel over mooie bospaden. Op één stuk weg na hebben we tijdens het wandelen niet veel last van de kou gehad.

SWOS had  de inschrijftafel  opgevrolijkt door een viertal nieuw banners. Ziet er goed uit , SWOS

 

De route voerde ons o.a. over landgoed Dickninge en via Halfweg , waar een rust was bij Het Vergulde Ros, en daarna door de Boswachterij Staphorst. De 2e rust was bij Exped Buitensport aan de Vijverweg te Punthorst.

Organisatie van SWOS bedankt voor weer een mooie route, waar toch nog 325 deelnemers op af waren gekomen