Andekuier

belevenissen van een wandelende tak

Nijverdal: Kerstwandeltocht 21 dec 2013

 

21 december 2013: Nijverdal Kerstwandeltocht

 

Voor fotoverslag: klik HIER

 

Op zaterdag 21 december vond de jaarlijkse kersttocht van de Almelose Wandel Kring weer plaats. De start was bij de kantine de korfbalvereniging NKC aan de Sportlaan in Nijverdal.

De maximale afstand is 20 kilometer, dit omdat de tocht georganiseerd wordt op de kortste dag van het jaar en het dus laat licht en vroeg donker is. 
Er is een rust op 10 kilometer, en deze is in de startlocatie. Bij slecht weer was er dus een mogelijkheid, voor degenen die dat willen,te kunnen stoppen na 1 rondje. 

De routes gaan een stuk langs de Regge en verder voornamelijk door de bossen van de Sallandse Heuvelrug.

We wandelden over de Hellendoorsche berg en langs het ravijn. 

 

Dat dit niet geheel zonder gevaar was, heb ik ervaren. Om een mooie foto te maken te maken dacht ik dat het handig zou zijn om dat te doen vanaf een ongeveer 1 meter lager gelegen plateau. En ik dacht dat ik wel naar beneden kon springen, maar het bleek daar toch niet zo vlak te zijn, waardoor ik al  rollebollend pas een meter of 5 lager tot stilstand kwam. Even controleren : portemonnee, telefoon, ja ben niets verloren.  Totdat ik na ongeveer een uur lopen erachter kom dat mijn paraplu nog daarginds in het ravijn moet liggen.  Gelukkig waren we die de hele dag niet nodig.


We komen ook langs hotel de Uitkijk, met een prachtig zicht op het onder gelegen dal.

En direct naast het hotel het kabouterhuisje wat ook wel even de moeite van het bekijken waard is.


Onderweg worden we op ongeveer 1 km voor de finish getrakteerd op een heerlijk glaasje gluhwein of warme chocolademelk naar  keuze.

Wij vonden het een hele mooie route en zeker een aanrader voor volgend seizoen 

 

PS we vonden het toch nog wel de moeite waard om na afloop nog even naar het ravijn terug te gaan om de paraplu even op te halen. was maar 1½ km vanaf start/finish