Andekuier

belevenissen van een wandelende tak

Zeegse : wintertocht 2 nov 2013

Omdat de reistijd van Hoogeveen naar Delfzijl, waar de FLAL vandaag een tocht had uitgezet, voor ons wel wat lang uit zou vallen, en daarbij ook nog eens rekening houdend met wegomleggingen i.v.m. werkzaamheden op de N33, kiezen wij ervoor om op zaterdag 2 november 2013 te gaan wandelen in Zeegse.

SV Tynaarlo afd. wandelen organiseerde daar de 3e Wintertocht. 

 

 

Voor het fotoverslag : klik HIER

 

In Het Witte Huis  is het ’s morgens om half 9 nog niet echt druk, maar bij terugkomst staat het hele terrein vol met auto’s.

Volgens de  organisatie hebben zich ca. 350 wandelaars ingeschreven voor deze mooie route die ons leidde over prachtige bospaden en af en toe een klinker- of asfaltweg.  

Langs de hele route waren de gevolgen van de zware storm van afgelopen maandag goed zichtbaar.

Diverse bomen waren omgewaaid, hier en daar moest de organisatie zelfs de route omleiden.

  

Ondanks dat was men er goed in geslaagd om er een prachtige route van te maken.

Mooie paadjes door en langs een boomwal , waar het goed uitkijken was, want het was op sommige plaatsen flink nat geworden. 

De controle was vandaag bij pannenkoekboerderij Brinkzicht in Gasteren. 

We komen vlak voor het einde ook nog een herder met zijn schapen tegen. Prachtig gezicht om te zien hoe de hondjes de kudde bijelkaar houden.

Jasper en Theun hadden vanuit St Annaparochie/Leeuwarden ook de reis naar Zeegse ondernomen en met hen erbij werd het een gezellige boel. Zo gezellig dat we niet goed opletten en een deel van de route hebben gemist, anders waren we ook nog langs een hunnebed gekomen.