Andekuier

belevenissen van een wandelende tak

Haren -Koelandsteegwandeltocht 29 dec 2012

De start voor de  Koelandsteegwandeltocht     is vandaag, 29 december 2012, op sportpark “De Koepel” in Haren.  Fotoverslag : klik hier

In de afgelopen week is er heel veel regen gevallen, maar van de nattigheid hebben we onderweg niet veel last. De paden zijn goed begaanbaar. In Herberg De Blankenhoeve is de eerste rust.

 

 

Dit pand heeft een historisch verleden. De naam is afkomstig van een vesting (sterkte) die al sinds 1400 bestond om de verbinding met Groningen en het zuiden te controleren.Onderweg zijn we bij Appelbergen (Glimmen) een oorlogsmonument gepasseerd, waar op de namen van de slachtoffers staan die hier in de tweede wereldoorlog heimelijk zijn begraven nadat ze ter vergelding waren gefusilleerd. Na De Blankenhoeve gaan we richting Noordlaarder Bos. Na het Groninger Noordlaren gaan we naar het Drentse Zuidlaren. Van Zuidlaren gaat de route weer richting Noordlaren, waar we in dorpshuis De Hoeksteen de 2e rust hebben. De route stuurt ons verder via de Hoge Hereweg weer het bos in via Appelbergen.

Complimenten voor de route-makers.