Andekuier

belevenissen van een wandelende tak

Amsterdam Night Walk 27 dec 2015

 

27 december 2015 : 1e Amsterdam Night Walk                              Fotoverslag : HIER klikken

 

Le Champion had geruime tijd geleden al gevraagd om deze datum in de wandelagenda te noteren , omdat ze nog een verrassingstocht wilden organiseren.

Het werd de 1e Night Walk door het centrum van Amsterdam. 

Het Amsterdam Light Festival zet de Amsterdamse binnenstad en de grachten in de schijnwerpers. De hele maand december zijn verschillende sculpturen en projecties te zien. 

We combineren deze dag met een bezoek aan vrienden in Landsmeer.  Wij worden aan het eind van de middag door Nader keurig afgezet bij de pont over het IJ en Sandra wandelt met ons mee.  

5000 wandelaars plus bezoekers van het Light Festival en de normale reuring in de grote stad zorgen ervoor dat het een drukte van belang is op de routeDe route start vlakbij het Centraal Station en loopt via de grachtengordels  naar de 1e controlepost in het Vondelpark, waar de terrasjes volledig bezet zijn.

Op het Museumplein ligt vóór het Rijksmuseum een klein kunstijsbaantje, we wandelen verder via het Waterlooplein en stempelen nog een keer, bij de Stopera. Even daarvoor ook nog een tourtje door de Hortus.

De verlichte route maakte dat het een bijzonder evenement is geworden.

Na afloop staat onze taxi aan de overkant van Het IJ weer te wachten