Andekuier

belevenissen van een wandelende tak

Hoogeveen: 5e mini-Afrikaloop 23 mei 2015

23 mei 2015: mini-Afrikaloop 

De organisatie van de wandeling is in handen van de Andreas Manna Stichting (AMS), die uitsluitend met vrijwilligers werkt, in Nederland maar ook in Afrika.

De opbrengst van de wandeltocht gaat geheel naar kinderen in Afrika in nood.

 

In Kenia wordt gezorgd voor weeskinderen. Alle kinderen hebben een plaats om te slapen en te eten. Ook gaan ze naar school. In Ghana is een dag- en nachtopvang voor straatkinderen. Er wordt nauw samengewerkt met de politie en de plaatselijke jeugdzorg. Zo zijn er meerdere kinderen op het project gebracht, die uit benarde situaties zijn gered. In Oeganda wordt op dit moment druk gebouwd aan een vakschool voor meisjes. In dit land zijn meisjes, vooral als ze arm zijn, erg achtergesteld.

Daarom is gekozen om voor hen een school te bouwen, waar ze een vak kunnen leren, zodat ze daarna een grotere kans op een baan hebben. In elk land zijn de projecten erop gericht de kinderen te helpen een betere toekomst in hun eigen land te creëren. Meer informatie over de projecten en acties staat op: www.andreasmanna.org en op facebook

 

En dan nu iets over de wandeling: de organisatoren hadden een mooie route voor ons uitgezet in de directe omgeving van Hoogeveen en Echten.

 

  De afwisseling tussen verhard en onverhard was prima, jammer dat de bepijling af en toe niet top was     (verbeterpuntje voor de volgende editie?). Jammergenoeg zat het weer in het begin niet mee, het regende   soms lichtjes en af en toe zelfs stevig. In de loop van de morgen werd het gelukkig weer droog en konden   we weer genieten,  ook van de koffie , want die was vandaag de hele dag voor niks. Helaas heb ik het          laatste deel van de route gemist, zal wel een pijl over het hoofd hebben gezien.

 

 

Een foto-impressie vind je HIER