Andekuier

belevenissen van een wandelende tak

Afrikaloop : Hoogeveen-Staphorst 15 okt 2016

15 oktober 2016 : Wandelen voor het goede doel                            HIER klikken voor het fotoverslag

Het goede doel is de Andreas Mannes Stichting: een stichting die zich heeft verbonden aan 2 projecten in Afrika. Een weeshuis in Kenia en een kostschool in Oeganda.

De Andreas Mannes Stichting zendt geen Nederlanders uit. Het werk wordt gedaan door kundige en betrouwbare lokale Afrikanen. In Nederland werven vrijwilligers fondsen door middel acties zoals de Afrikaloop. De loop bestaat uit 7 dagetappes, waarbij je zelf kunt kiezen om één of meerdere tot alle etappes mee te wandelen. Het vindt plaats in Zuid-Drenthe en Noord-West Overijssel.

Wij wandelen vandaag de 1e etappe mee , die voert van Hoogeveen naar Staphorst. Na een officiele opening door wethouder Gert Vos worden wij de eerste meters begeleid door de trommelslagers.

Over de route : je denkt dat je zolangzamerhand de omgeving wel kent, maar ook vandaag kwamen we langs weggetjes waarvan we het bestaan niet wisten. Zeer verrassend.

En de organisatie was prima voor elkaar, onderweg meer dan genoeg pauzeplaatsen waar alle consumpties gesponsord bleken te ziijn. Hulde aan de organisatie en de sponsoren.