Andekuier

belevenissen van een wandelende tak

Drentse Hooglanden Westerbork 22 okt 2016

Zaterdag 22 oktober 2016 nemen we deel aan dag 1 van de Drentse Hooglanden 2daagse vanuit Westerbork

 

De Drentse Hooglanden staat voor het gebied in Drenthe waarin gemeente Midden-Drenthe zich bevindt. De provincie Drenthe wordt ook wel eens vergeleken met een omgekeerd soepbord; het midden is relatief hoog en de randen liggen lager.
De Drentse Hooglanden kenmerkt zich als een uitgestrekt plateau bedekt met natuur en boerenland in het hart van Drenthe. Dankzij deze centrale ligging van de Drentse Hooglanden bent u binnen een half uur bij alle attracties en bezienswaardigheden van Drenthe en omstreken! Met de trein naar Hoogeveen, Assen of Groningen om te shoppen, met de auto naar Wildlands Adventure Zoo in Emmen en op de fiets naar de Nationale Parken, Kamp Westerbork of het pittoreske dorpje Orvelte. Op wandelafstand vindt u bossen, landerijen en plassen waar het heerlijk toeven is. Hier beleeft u het platteland!

Zo dat is wel genoeg reclame, nu even over vandaag.

We hebben een prachtdag gehad. Met een intredende herfst, met al zijn mooie kleuren en prachtig weer.

's Morgens eerst licht nevelig weer , maar in de loop van de dag stralend blauwe luchten. Een schitterende route, zeer afwisselend.

Met enkele hoogtepunten : de route over het Mantigerveld en langs het Starreveld.        Zien ?       Klik HIER maar voor de foto's