Andekuier

belevenissen van een wandelende tak

Odoorn: Kennedymars 4 en 5 mei 2016

 

 4 en 5 mei Kennedymars Odoorn       Voor het fotoverslag : HIER klikken

 

 Traditiegetrouw wordt in de week van Hemelvaart de Drentse  Wandel- 4- daagse geörganiseerd , dit jaar voor de 28e keer. Je kunt er  voor kiezen om 10, 20, 30 of 40 km per dag te wandelen. Ook is er de  mogelijkheid om er een Kennedymars te lopen, eventueel gecombineerd  met één of meerdere dagen een kortere afstand

 Woensdagavond om 22.00 uur ging de 16e Kennedymars van start met  slechts 91 deelnemers.

 De eerste helft lopen we uiteraard in het donker. Hoewel de route in de  nacht alleen maar over verharde paden ging was een zaklantaarn geen  overbodige luxe. Want donker was het best wel.

 Juist daarom heb ik 's nachts steeds aansluiting gezocht bij andere wandelaars. Bij de controleposten, die overigens ruim aanwezig waren, viel een groep telkens weer uit elkaar en moest ik weer een ander groepje opzoeken. De controleposten waren in horecagelegenheden waar we de ontvangen consumptiebonnen in konden wisselen. Prima geregeld dus.

De route-aanduidingen waren daarentegen maar héél matig. Slecht zichtbaar, zo slecht zelfs dat er een grote groep verkeerd is gelopen. 

Na een ontbijt in het dorpshuis van Odoorn was het inmiddels gelukkig weer licht geworden en konden we gaan genieten van de prachtige omgeving van Odoorn, Sleen, Noord-Sleen en Schoonoord.

De route van overdag liep gelijk met de route die de 40-km wandelaars ook liepen en daarbij was de bepijling prima, het kan dus wel ...

Voor mij was dit de 4e Kennedymars, maar wel de lastigste. Ik heb me 's nachts in het donker een beetje verstapt en heb daar eigenlijk de hele route last van gehad. Een dag later kreeg ik helaas ook nog dikke enkels.

Het lag in de planning om op zaterdag samen ook nog een dagje mee te lopen, Tjimmie is wel gegaan maar ik moest helaas met de voetjes omhoog ...