Andekuier

belevenissen van een wandelende tak

S.W.O.S. - rondje Nieuwleusen 17092021

 Eindelijk, eindelijk... eindelijk kan het weer :  een georganiseerde wandeltocht.

En wat hebben er lang op moeten wachten.  Anderhalf jaar geleden , om precies te zijn op 7 maart 2020 , ofwel  559 dagen liepen we onze laatste . Vandaag organiseerde S.W.O.S. hun uitgestelde "Tocht rond Nijluus'n" . De tocht stond oorspronkelijk gepland voor 21 mrt 2020, evenwel corona gooide roet in het eten ...

Er kan en mag  nu gelukkig weer wat meer en met de nodige organisatorische aanpassingen liep het vandaag gesmeerd. 

Nieuw voor de SWOS en ook voor ons als wandelaars: online inschrijven. Ook nieuw: strikt gescheiden starttijden voor de verschillende afstanden. Toch werd het een doorslaand succes. Petje af voor de organisatie .

Een top-startlocatie met enorm veel parkeergelegenheid , goede verzorging onderweg en last but least utstekend wandelweer.  (Je zou wensen dat al deze ingrediënten bij alle wandelingen aanwezig waren). 

 

De lus tot aan onze 1e rustpauze ging door het buitengebied ten noorden van Nieuwleusen De organisatie moest een nieuwe plek voor die koffiepauze zoeken , omdat de oorspronkelijk geplande locatie inmiddels verkocht was en niet meer te gebruiken als pauzelocatie.  In verband daarmee was het nodig om de route een beetje te verleggen. Na de pauze weer terug ri. Nieuwleusen, eindje langs de Dedemsvaart en via allerlei wandelpaden door de buitenwijken op naar de 2e pauze. Die werd verzorgd door de scouting, prima plekje.

 

   Het meest memorabele stukje route vonden we toch wel de oude begraafplaats achter  museum Het Palthehof.Deze begraafplaats werd een kleine 200 jaar geleden gesticht en in 1943 gesloten. O.a. de baron van Dedem en zijn vrouw liggen hier begraven. Er staan nu nog plm 100 grafstenen.                             

Foto's van deze wandeldag vind je HIER